Biologi
Biologi høj niveau HJÆLP
30. marts 2007 af
bjarke-p (Slettet)
Hos bananfluer kendes en recessiv mutation r, der i homozygotisk form giver forkrøblede vinger og gør hunnerne sterile. Mutationen sker i et gen, der koder for et af de enzymer, der har betydning for syntesen af pyrimidiner.
En anden recessiv mutation s, kan i homozygotisk form delvis ophæve virkningen af R. S er en mutation i det gen, der koder for det enzym, der er det første trin i nedbrydningen af uracil.
Bananfluerne har som larver levet med forskellige mængder uracil i føden.
a. Hvilken funktion har uracil for bananfluen?
En anden recessiv mutation s, kan i homozygotisk form delvis ophæve virkningen af R. S er en mutation i det gen, der koder for det enzym, der er det første trin i nedbrydningen af uracil.
Bananfluerne har som larver levet med forskellige mængder uracil i føden.
a. Hvilken funktion har uracil for bananfluen?
Svar #1
30. marts 2007 af stud.med (Slettet)
Mutation R ødelægger syntesen af uracil
Mutation S forhindrer nedbrydning af uracil
Ergo vil den "helende" effekt af mutation S betyde at fluen ikke nedbryder sit uracil og derved kan bruge det til dets formål, nemlig syntese af pyrimidinerne UMP, CMP og i sidste instans TMP.
Uracil kan omdannes til uridin-phosphat (UMP) og derefter samt cytidin-phosphat (CMP) og via diverse synteseveje også til thymidin-phosphat (TMP). Uracil til UDP foregår via en "salvage pathway" gennem en phosphoribosyl-transferase = påkopling af phosphiribosyl fra stoffet phosporibosyl-pyrophosphat (PRPP).
Reelt set er uracil et affaldsprodukt fra nedbrydningen af cytosin og uridin, men kan altså genbruges via PRPP interaktion.
Så: Uracil + PRPP = UMP + PP(pyrophosphat-resten)
Jeg skal ikke gøre mig til ekspert på bananfluens vidunderlige verden, men et biokemisk bud ville ud fra dette være at den bruger uracil til DNA-syntese der jo i sidste instans ender ud i en proteinsyntese der regulerer både vækst, gametogenese (kønscelleudvikling) og biologisk homeostase.
Et bud...correct me if i'm wrong.
Mutation S forhindrer nedbrydning af uracil
Ergo vil den "helende" effekt af mutation S betyde at fluen ikke nedbryder sit uracil og derved kan bruge det til dets formål, nemlig syntese af pyrimidinerne UMP, CMP og i sidste instans TMP.
Uracil kan omdannes til uridin-phosphat (UMP) og derefter samt cytidin-phosphat (CMP) og via diverse synteseveje også til thymidin-phosphat (TMP). Uracil til UDP foregår via en "salvage pathway" gennem en phosphoribosyl-transferase = påkopling af phosphiribosyl fra stoffet phosporibosyl-pyrophosphat (PRPP).
Reelt set er uracil et affaldsprodukt fra nedbrydningen af cytosin og uridin, men kan altså genbruges via PRPP interaktion.
Så: Uracil + PRPP = UMP + PP(pyrophosphat-resten)
Jeg skal ikke gøre mig til ekspert på bananfluens vidunderlige verden, men et biokemisk bud ville ud fra dette være at den bruger uracil til DNA-syntese der jo i sidste instans ender ud i en proteinsyntese der regulerer både vækst, gametogenese (kønscelleudvikling) og biologisk homeostase.
Et bud...correct me if i'm wrong.
Skriv et svar til: Biologi høj niveau HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
