Matematik
hurtigst mulig MATEMATIK!
03. april 2007 af
wannasarah (Slettet)
Bestem a så linjerne med ligningerne y = (a + 3)x + 6 og y = 2x + a står vinkelret på hinanden
Svar #1
03. april 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
Du bruger reglen at to linier der er vinkelrette på hinanden, skal have produktet -1 af hældningskoefficienterne.
y1 = (a+3)x + 6
y2 = 2x + a
Da a i y2 blot rykker linien lodret op eller ned, og dermed ikke ændrer på liniens hældning, er a uinteressant i y2.
Vi skal altså løse ligningen:
-1 = (a+3) * 2 <=>
-1 = 2a + 6 <=>
-7 = 2a <=>
a = -7/2 = -3,5
y1 = (a+3)x + 6
y2 = 2x + a
Da a i y2 blot rykker linien lodret op eller ned, og dermed ikke ændrer på liniens hældning, er a uinteressant i y2.
Vi skal altså løse ligningen:
-1 = (a+3) * 2 <=>
-1 = 2a + 6 <=>
-7 = 2a <=>
a = -7/2 = -3,5
Skriv et svar til: hurtigst mulig MATEMATIK!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
