Fysik

Acceleration osv.

06. april 2007 af Leah (Slettet)
Halløj,

Jeg har fået oplysninger om to biler. Deres vægt og motorkraft og strækning til målet. Jeg skal regne ud, hvilken hastighed de to biler har, når den første bil er i mål... Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2007 af Riemann

accelerationen kan findes ved Newtons 2. lov

a=F/m

hvor F er den resulterende kraft og m er massen af bilen.

For et objekt med konstant acceleration gælder

s(t) = 1/2 *a*t^2 + v0 *t + s0

s: tilbagelagt strækning
a: acceleration
t: tid
v0: starthastighed
s0: position ved t=0. s0 er nok 0 i dit tilfælde.

ved differentiation findes hastighed
v(t)=ds/dt= at+v0

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2007 af mathon

evt.

2*a*delta_s = v^2-vo^2,
eller

2*F/m*delta_s = v^2-vo^2

Skriv et svar til: Acceleration osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.