Matematik
Ekspotientel udvikling
09. april 2007 af
Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan give mig nogle forslag til, hvor der findes ekspotientel udvikling i virkeligheden?
Svar #1
09. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
En bunke penge der indsættes i banken og påskrives en fast rente hver termin.
En celle der foretager celledelinger.
En population af et eller andet dyr, der formerer sig ofte og har en lang levetid.
En celle der foretager celledelinger.
En population af et eller andet dyr, der formerer sig ofte og har en lang levetid.
Svar #3
09. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Well, hvis du sætter 1000 kroner i banken, og der hvert år kommer 5% på i rente, vil du efter n år have
k(n)=1000*1,05^n
Hvis en celle deler sig i to hvert minut, og vi antager at celledelingen fortsætter uhæmmet, vil antallet af celler efter t minutter være
n(t)=2^t
...to meget simple eksempler, i virkelighedens verden er tingene normalt lidt mere komplicerede.
k(n)=1000*1,05^n
Hvis en celle deler sig i to hvert minut, og vi antager at celledelingen fortsætter uhæmmet, vil antallet af celler efter t minutter være
n(t)=2^t
...to meget simple eksempler, i virkelighedens verden er tingene normalt lidt mere komplicerede.
Svar #4
09. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
``Lidt mere kompliceret'' :-)
Jeg tror du mener uhyre meget mere kompliceret!
``Lidt mere kompliceret'' :-)
Jeg tror du mener uhyre meget mere kompliceret!
Skriv et svar til: Ekspotientel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
