Kemi

Beregning af pH - eddikesyre

11. april 2007 af Nico89 (Slettet)
Hallo derude :)

Jeg er kørt fast! :(
Jeg skal beregne pH i en eddikesyreopløsning efter afkalkning.
Oplysninger:
der fjernes 5,0g. CaCO3 (s)
koncentration af eddikesyresyre: 0,22 M
rumfang: 1,35 l
Reaktionen forløber efter reaktionsskemaet:
2 H3O+ (aq) + CaCO3 (s) --> CO2 (g) + Ca2+ (aq)+ 3 H20

Er der nogen, der kan hjælpe? Der er facitliste med og den siger pH = 4,46!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2007 af 150972 (Slettet)

Gå baglængs når du skal løse opgaven. Hvordan finder du pH når der er tale om en svag syre? du kender konc. og du har et reaktionsskema hvor du kender massen af CaCO3

Svar #2
11. april 2007 af Nico89 (Slettet)

Når det er en svag syrer plejer vi at bruge pH=½*(pKs-log(cs)) men dette giver jo ikke det rigtige her..
Jeg er stadig på bar bund.. Jeg kan finde stofmængden af CaCO3 og så kan jeg finde stofmængden af H3O+ derfra.
Så kan jeg udregne hvor meget H3O+ der er tilbage efter de 5 g CaCO3 er væk og finde koncentrationen af H3O+ og bruge pH=-log[H3O+], men det giver ikke det rigtige? Er det en forkert metode? Jeg skal vel have noget med hvilken syre jeg bruger..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2007 af 150972 (Slettet)

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/noter-b/puffer.htm

måske kan du bruge regneeksemplet!

Svar #4
11. april 2007 af Nico89 (Slettet)

Desværre ikke :/
Den måde er jeg klar over, men kan ikke lige se hvad jeg skal bruge den til :(

Skriv et svar til: Beregning af pH - eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.