Kemi
Beregning af emissionsfaktoren
11. april 2007 af
KÅG (Slettet)
Halløj...
Jeg vil høre om der er nogle der ikke havde tid til at forklare mig hvordan jeg eventuelt kunne lave opgave c og d?
På et mindre fjernvarmeværk skal man fyre med en brændsel, som giver varmeafgivelse på 30*10^8kJ/døgn. Antag, at man kan vælge mellem 2 brændsler, nemlig methan og pentadecan:
CH4(g) + 2O2(g) ---> CO2(g) + 2H2O(g)
Delta H_m = -803 kJ/mol
C15H32(I) + 23O2(g) ---> 15CO2(g) + 16H2O(g)
Delta H_m = -9090 kJ/mol
a) Hvor mange mol reaktion skal der gennemføres pr. døgn, hvis man fyrer med methan?
Mit bud:
3,74*10^5 mol reaktion
Der dannes 3,74*10^5 mol CO2
b) Besvar de samme spørgsmål med pentadecan.
Mit bud:
3,30*10^4 mol reaktion
Der dannes 4,94*10^5 mol CO2
c) Sammenlign resultaterne og kommentér. (Forbrændingen af methan er den typiske reaktion, når der skal fyrer med naturgas, mens forbrændingen af pentadecan kan betragtes som en typisk reaktion ved fyring med olie)
Kommentar: Ja denne diskussion går jo ud på at naturgassen for den samme diskussion giver mindre CO2. Det skylder jo, at CH4 har mere brint per C atom end de højere kulbrinter og netop derfor kommer energien i videre omfang fra vanddannelse end for andre kulbrinter. Det er netop dette resultaterne også afspejler.
ER DER EVENTUELT ANDET MAN KUNNE KOMMENTERE?
d) Beregn CO2-emissionsfaktoren for methan og pentadecan. Kommentér resultatet.
INTET BUD
På forhånd mange tusind tak
(:
Jeg vil høre om der er nogle der ikke havde tid til at forklare mig hvordan jeg eventuelt kunne lave opgave c og d?
På et mindre fjernvarmeværk skal man fyre med en brændsel, som giver varmeafgivelse på 30*10^8kJ/døgn. Antag, at man kan vælge mellem 2 brændsler, nemlig methan og pentadecan:
CH4(g) + 2O2(g) ---> CO2(g) + 2H2O(g)
Delta H_m = -803 kJ/mol
C15H32(I) + 23O2(g) ---> 15CO2(g) + 16H2O(g)
Delta H_m = -9090 kJ/mol
a) Hvor mange mol reaktion skal der gennemføres pr. døgn, hvis man fyrer med methan?
Mit bud:
3,74*10^5 mol reaktion
Der dannes 3,74*10^5 mol CO2
b) Besvar de samme spørgsmål med pentadecan.
Mit bud:
3,30*10^4 mol reaktion
Der dannes 4,94*10^5 mol CO2
c) Sammenlign resultaterne og kommentér. (Forbrændingen af methan er den typiske reaktion, når der skal fyrer med naturgas, mens forbrændingen af pentadecan kan betragtes som en typisk reaktion ved fyring med olie)
Kommentar: Ja denne diskussion går jo ud på at naturgassen for den samme diskussion giver mindre CO2. Det skylder jo, at CH4 har mere brint per C atom end de højere kulbrinter og netop derfor kommer energien i videre omfang fra vanddannelse end for andre kulbrinter. Det er netop dette resultaterne også afspejler.
ER DER EVENTUELT ANDET MAN KUNNE KOMMENTERE?
d) Beregn CO2-emissionsfaktoren for methan og pentadecan. Kommentér resultatet.
INTET BUD
På forhånd mange tusind tak
(:
Skriv et svar til: Beregning af emissionsfaktoren
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
