Matematik

meget nem (haster)

13. april 2007 af tralalalala (Slettet)
f(x) = ln(x^2+4)

hvad er f'(x) her, altså hvad skal trækkes ned osv.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2007 af Riemann

brug kædereglen;

f'(x)=1/(x^2+4)*2x

Svar #2
13. april 2007 af tralalalala (Slettet)

skal alt ganges med 2x til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2007 af Riemann

ja, så det bliver 2x/(x^2+4)

Kædereglen siger, at

( f(g(x)) )' = f'(g(x)) * g'(x)

Her kan du så sætte f(x)=ln(x) og g(x)=x^2+4, så fås resultatet.

Skriv et svar til: meget nem (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.