Matematik
MAT - afledede funktion
18. april 2007 af
corazón (Slettet)
Heysa allesammen.. Har lige brug for lidt hjælp til noget...
Jeg skal en funktion f som er givet ved:
f(x)=2,5*sin(2x)+1,5*cos(x), x tilhører [0;2pi]
Jeg skal bestemme f'(x) og det gør jeg vha nogle forskellige regneregler, bl.a gangereglen:
(f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)
Vi ved også
-f(x): sin(x) er i f'(x): -cos(x)
-f(x): cos(x) er i f'(x): -sin(x)
Når jeg skal differentiere er jeg i tvivl om hvad man gør med kommatal? Er det bare b som så bliver til 0?
f'(x)=(2,5)'*sin(2x)+2,5*(sin(2x))'+(1,5)'*cos(x)+1,5*(cos(x))'
jeg har regnet med at 2,5 er lig med nul, vha en regneregel, men har på fornemmelsen af at det er forkert...
f'(x)= ?
Jeg skal en funktion f som er givet ved:
f(x)=2,5*sin(2x)+1,5*cos(x), x tilhører [0;2pi]
Jeg skal bestemme f'(x) og det gør jeg vha nogle forskellige regneregler, bl.a gangereglen:
(f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)
Vi ved også
-f(x): sin(x) er i f'(x): -cos(x)
-f(x): cos(x) er i f'(x): -sin(x)
Når jeg skal differentiere er jeg i tvivl om hvad man gør med kommatal? Er det bare b som så bliver til 0?
f'(x)=(2,5)'*sin(2x)+2,5*(sin(2x))'+(1,5)'*cos(x)+1,5*(cos(x))'
jeg har regnet med at 2,5 er lig med nul, vha en regneregel, men har på fornemmelsen af at det er forkert...
f'(x)= ?
Svar #1
18. april 2007 af corazón (Slettet)
Dernæst står der at man skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet med førstekoordinat pi
Mener de dermed, at jeg skal finde den vandrette tangent?
Mener de dermed, at jeg skal finde den vandrette tangent?
Skriv et svar til: MAT - afledede funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
