Kemi
Hjælp til opgaven med Capsaicin
21. april 2007 af
larena (Slettet)
hej jeg skal have hjælp til opgaven med Capsaicin...
Hvordan beregner man det teoritiske udbytte i pct, når man ved at ved en syntese gik man ud fra 1,50g af syren og 1,60 g af aminen. udbyttet blev 1,53 g capsaicin.
jeg håber at der er nogen der vil svare på mit spørgsmål
tak på forhånd.
Hvordan beregner man det teoritiske udbytte i pct, når man ved at ved en syntese gik man ud fra 1,50g af syren og 1,60 g af aminen. udbyttet blev 1,53 g capsaicin.
jeg håber at der er nogen der vil svare på mit spørgsmål
tak på forhånd.
Svar #1
21. april 2007 af LaChiiqa (Slettet)
du skal bare bruge den samme formel, som du gør ved andre pct.regneopgaver ..
a-b=?/a=?*100 . Mener det er sådan ?
Ellers er det omvendt:
a-b=?/b*100 .
Men jeg er ikke sikker, ellers kig i din formelsamling, hvis du har sådan en .
a-b=?/a=?*100 . Mener det er sådan ?
Ellers er det omvendt:
a-b=?/b*100 .
Men jeg er ikke sikker, ellers kig i din formelsamling, hvis du har sådan en .
Svar #2
22. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at finde ud af, hvilken af de to komponenter du har mindst af (i mol). Det er den begrænsende faktor. Antallet af mol kaldes nu X.
Herefter beregner du det teoretiske udbytte som T=X*Mw, hvor Mw er molvægten af det stof du ønsker at fremstille.
Forholdet mellem udbyttet og T er udbyttet i %. Udbytte%=1,53*100/T
Herefter beregner du det teoretiske udbytte som T=X*Mw, hvor Mw er molvægten af det stof du ønsker at fremstille.
Forholdet mellem udbyttet og T er udbyttet i %. Udbytte%=1,53*100/T
Skriv et svar til: Hjælp til opgaven med Capsaicin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
