Fysik
Afstand til galakse
22. april 2007 af
bozack3 (Slettet)
Jeg har et udtryk for skalafaktoren R(t) og skal finde den nuværende afstand til en galakse (som jeg tidligere har udregnet til at have en rødforskydning på z=1,29).
Hvordan kan man gøre dette?
Hvordan kan man gøre dette?
Svar #1
22. april 2007 af Riemann
En sammenhæng siger:
R(t_udsendt)=1/(1+z)
Herefter kan du bestemme t_udsendt.
Nu gælder:
} dt$)
R(t_udsendt)=1/(1+z)
Herefter kan du bestemme t_udsendt.
Nu gælder:
Svar #4
22. april 2007 af Riemann
Det bliver en tid målt i millarder år.
Lysets hastighed er 1 lysår / år, så gang med det så får du afstanden (Dvs., du kan bare skifte enhed fra milliarder år til milliarder lysår)
Lysets hastighed er 1 lysår / år, så gang med det så får du afstanden (Dvs., du kan bare skifte enhed fra milliarder år til milliarder lysår)
Svar #5
22. april 2007 af bozack3 (Slettet)
hmm okay.. det får jeg så til et negativt tal:
} ) dt = -3,033 \cdot 10^{26} \text{m} $)
(sorry den underlige slutparentes.. den ville bare ikke..)
(sorry den underlige slutparentes.. den ville bare ikke..)
Skriv et svar til: Afstand til galakse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
