Matematik

hjælp er gået i stå

24. april 2007 af juliegg (Slettet)
4-Vesta var i sep. så tæt på jorden at den kunne ses em en håndkikkert. I perioden fre begyndelsen af aug til begyndelsen af oktober kunne afstanden mellem jorden og 4-Vesta beregnes ved:

givet: F(t)=0,01814*t^2-1,121*t+222,4

hvor t er antal døgn efter 8 aug og f(t) er afstanden målt i mio. km.

a) Hvor langt væk var 4-vesta fra Jorden d. 15/8 04?

b) Skitser grafen for f i intervallet 0<t<56
Bestem den dato i aug, hvor 4-vesta var 208 mio km fra Jorden

c) Bestem den korteste afstend mellem 4-vesta og jorden i den nævnte periode

d) med hvilken hastighed, målt i mio. km pr. døgn, aftog afstanden mellem 4-Vesta og jorden d. 15/8 04


i opgave a) har jeg sat 7 på t´s plads og får 214,32 mio km

i opgave b) skrev jeg 208=0,01814*t^2-1,121*t+222,4 og fik en andengradsligning men der fik jeg to resultatrer og det er jo forkert?? Så nu er jeg gået i stå :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2007 af allan_sim

#0.
Det er rigtigt, at du får to resultater, men den ene t-værdi svarer til en dato, der ikke er august måned, og derfor kan du forkaste denne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2007 af mathon


a)F(7)=215,4 mio km

b) "skrev jeg 208=0,01814*t^2-1,121*t+222,4 og fik en andengradsligning men der fik jeg to resultatrer og det er jo forkert??" - det er IKKE forkert. I sin parabelformede bane på vej ind mod jorden har 4-vesta - i en specifik position - afstanden 208 mio km til jorden, og efter at have passeret sin position i minimal afstand IGEN opnår afstanden 208 mio km til jorden i sin bane på vej VÆK fra jorden - altså 2 løsninger.

c) F'(to)=0
korteste afstand = F(to)

d) F'(7)= ......

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2007 af mathon

b) "skrev jeg 208=0,01814*t^2-1,121*t+222,4 og fik en andengradsligning men der fik jeg to resultatrer og det er jo forkert??" - det er IKKE forkert. I sin parabelformede bane på vej ind mod jorden har 4-vesta - i en specifik position - afstanden 208 mio km til jorden, og efter at have passeret sin position i minimal afstand IGEN opnår afstanden 208 mio km til jorden i sin bane på vej VÆK fra jorden -

altså 2 "løsninger" OK du fik ikke-august oplysningen af alla sim

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2007 af mathon

"I perioden fra begyndelsen af aug til begyndelsen af oktober" har

F(t)=0,01814*t^2-1,121*t+222,4 gyldighed

og

"b) Skitser grafen for f i intervallet 0<t<56",



ligningsformelle løsninger mindre end 56 er vel acceptable, hvorfor
de to løsninger, der overholder kravet x<56
MÅ betragtes som
LØSNINGER!!!

Svar #5
24. april 2007 af juliegg (Slettet)

ok så er jeg med :) men forstår ikke #2 hvor der står f´(to) hvad er "to" i denne sammenhæng??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2008 af Sette91 (Slettet)

Sjovt nok sidder jeg med den selvsamme opgave.

Hvordan skitsérer man grafen for 0 < t < 56 ?

Skal man benytte PQ-metoden til at finde ud af den korteste afstand?

Forstod ikke lige svaret på d). Nogen som kan hjælpe?


Skriv et svar til: hjælp er gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.