Matematik

En der gider tjekke efter? Tangentlinging!

29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har:

f(x)=ln(x^2+4)

f'(x)= 2x/x^2+4 = 1

Jeg skal finde ligningen til tangenten i punktet P(2,f(2)) --> Altså P(2,2)

Vi bruger formlen: y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)

Hvilket bliver til:

ln(x^2+4)+1(2-2) ?? Er dette korrekt indsat i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

Kommer du ikke til at mangle en variabel X i din ligning Y=.......

Svar #2
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Ja det ved jeg ikke lige! En der kan sige mig om jeg har brugt de rigtige tal i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

i dit andet led.......der hvor der står 1(2-2) det første 2-tal skal ikke stå der.....der skal KUN stå X, da det bliver in variable i Y=.....

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Når duhar indsat rigtigt i udtrykket skal du jo ende med et lineært funktionsudtryk....det gør du ikke !

f(x0) = f(2) = ln(2^2+4) = ln(8)
f'(x0) = 2*2/(2^2+4) = 4/8 = ½

så y = ln(8)+½*(x-2)

Husk, du skal slutte med et lineært udtryk...

Svar #5
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Du har ret holretz, det kan jeg da godt se! Tak!

Svar #6
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Men hvordan former jeg så udtrykket? Jeg får bare 1,33 ud fra formlen som den er nu!

Svar #7
29. april 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvad er a og b ?

Skriv et svar til: En der gider tjekke efter? Tangentlinging!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.