Matematik

Løs ligning

29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)
f(x)=(x-1)(x^2-4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Det bliver
1, 2 og -2 (Gør prøve)

Du skal starte med at skrive:
x-1 = 0 eller (x^2-4)=0, der er betingelsen for at produktet af de to paranteser er lig 0.
Løs nu de 2 ligninger.
V.h.
Erik Morsing

Svar #2
29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

men hvordan fandt du rødderne ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Af ligningen x-1=0 fås x=1 og af ligningen x^2-4=0 fås x^2 = 4, der tilfredsstilles af rødderne + 2 +g minus 2.

Svar #4
29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

Nå okay. Nu tror jeg at jeg forstår.

Mange tak for din hjælp ! :)

Svar #5
29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

Hov lige en ting til.

Hvorfor er det egentlig 2 og -2 og ikke 1 og -1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Når der står x-1 = 0 i den første faktor (læs ligning), så kan x kun være 1. Reelst set lægger du 1 til på begge sider af ligningen.

Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.