Matematik

Rødder i 2.gradspolynomium

29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)
f(x)=x^2-x-2

Jeg skal finde rødderne.

Jeg fandt den ene ved at gøre således:

x^2-x-2= 0
x^2-x = 0+2
x = 2

Men hvordan finder jeg det andet/andre rod/rødder?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af diskolady (Slettet)

du kan starte med at finde d=b^2-4ac <=> d=(-1)^2-4*1*-2 <=> d=9, da d>0 har den 2 nulpunkter og der skal du så bruge nulpunktformlen

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af iinnaj (Slettet)

f´(x)= 2x-1

Når den er 0, må antallet af x være lige stort ud til hver rod...

2x-1 = 0
x= 1/2

Så er der 3 mellem de to rødder. så prøv dig frem med enten 5 eller -1, og du kan se den anden er -1

Svar #3
29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

#1 Men hvis jeg bruger nulreglen får jeg jo det jeg allerede har regnet ud. Eller?

#2 hvordan er du kommet frem til 2x-1=0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af iinnaj (Slettet)

nåh undskyld. I har nok ikke haft differentialregning.
Så kan du ikke brude den metode desværre.

Svar #5
30. april 2007 af Dk1989 (Slettet)

Nå okay. Men tak for hjælpen anyways :)

Skriv et svar til: Rødder i 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.