Matematik
Funktioner
30. april 2007 af
Cumano (Slettet)
Hej har godt nok spurgt om denne opg. før, men forstå ikke hvordan løses på denne måde?
To fuktioner f og g er bestemt ved:
f(x) = 1/4x^2 - x + 2
g(x) = 1/3x + 3
Løs ligningen f(x) = g(x).
Svar #1
d. 29-04-2007 kl. 17:06 af Romulus (Opgaveredaktør, Moderator)
Sæt de to funktioner lig hinanden:
1/4x^2-x+2 = 1/3x+3 <->
1/4x^2 - 4/3x -1 = 0
?
To fuktioner f og g er bestemt ved:
f(x) = 1/4x^2 - x + 2
g(x) = 1/3x + 3
Løs ligningen f(x) = g(x).
Svar #1
d. 29-04-2007 kl. 17:06 af Romulus (Opgaveredaktør, Moderator)
Sæt de to funktioner lig hinanden:
1/4x^2-x+2 = 1/3x+3 <->
1/4x^2 - 4/3x -1 = 0
?
Svar #1
30. april 2007 af holretz (Slettet)
Når der står at du skal løse ligningen f(x) = g(x), så kan du da ikke gøre andet end at sætte de to udtryk lig hinanden...?
Svar #3
30. april 2007 af mathon
1/4x^2 - x + 2 = 1/3x + 3
eller efter at have ganget igennem med 12 og efterfølgende reduceret:
3x^2 - 16x - 12 = 0
eller efter at have ganget igennem med 12 og efterfølgende reduceret:
3x^2 - 16x - 12 = 0
Svar #4
30. april 2007 af Cumano (Slettet)
Hmm, aj okay, kan godt se, at mit spg er dårligt formuleret, pyt skidt spørger bare min lærer om det. Men tak fordi du gad at kigge på det #1 !
:D
:D
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
