Matematik
eksponentielle funktion
02. maj 2007 af
RachelRamirez (Slettet)
nedenstående tabel viser, hvordan syreoverskuddet aftog i tiden efter et vulkanudbrud:
antal måneder efter udbruddet: 6 18 30 42
syreoverskud: 0,88 0,36 0,16 0,06
Hvor mange måneder efter udbruddet var syreskuddet nået ned på 0,2?
Jeg regnede det til 106.25, men det forstår jeg ikke, for det skulle gerne give mellem 18 og 30..
Nogen der kan hjælpe???
antal måneder efter udbruddet: 6 18 30 42
syreoverskud: 0,88 0,36 0,16 0,06
Hvor mange måneder efter udbruddet var syreskuddet nået ned på 0,2?
Jeg regnede det til 106.25, men det forstår jeg ikke, for det skulle gerne give mellem 18 og 30..
Nogen der kan hjælpe???
Svar #1
02. maj 2007 af mathon
exp-regression på lommeregner giver
S(x) = 1,383565*0,928767^x
0,2 = 1,383565*0,928767^x
hvor du isolerer x
S(x) = 1,383565*0,928767^x
0,2 = 1,383565*0,928767^x
hvor du isolerer x
Svar #2
02. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Har du prøvet at regne punkterne ind på en graf? Du skulle gerne kunne se, at du har at gøre med en exponentielt aftagende funk af typen:
f(t)=C*e^-x
Indsæt de værdier du kender og find k. Du ved jo, hvor stor koncentrationen er til tiden 0 sec.
Så må jeg vist ikke hjælpe dig mere, du skal jo selv lære det.
V.h.
Erik Morsing.
f(t)=C*e^-x
Indsæt de værdier du kender og find k. Du ved jo, hvor stor koncentrationen er til tiden 0 sec.
Så må jeg vist ikke hjælpe dig mere, du skal jo selv lære det.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #3
02. maj 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Jeg har regnet det ud, og har stort set fået de samme tal som fra #1
Men når jeg så isolere x, får jeg det underlige tal 106,25... hvilket ikke burde være muligt.
Men når jeg så isolere x, får jeg det underlige tal 106,25... hvilket ikke burde være muligt.
Skriv et svar til: eksponentielle funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
