Matematik

rødder og faktorisering af 2.gradspolynomie

07. maj 2007 af Julz (Slettet)
Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke huske hvad faktorisering er, og kan ikke lige finde det i mine bøger. Og har også glemt hvordan jeg bestemmer rødder.
opgaven skal laves uden hjælpemidler!!!

opg lyder:

Bestem rødderne i andengradspolynomiet: f(x)=x^2-x-2

og faktorisér polynomiet.

Er der nogen som kan give et lille hint? =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2007 af holretz (Slettet)

hvis andergradspolynomiet f(x) = ax^2+b*x+c har rødderne alfa og beta, så kan du faktorisere det som:

f(x) = a(x-alfa)*(x-beta)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2007 af holretz (Slettet)

du finder rødderne ved at løse f(x) = 0 enten på lommeregneren eller med håndkraft...

Svar #3
07. maj 2007 af Julz (Slettet)

Jeg kan bare ikke se hvordan jeg kan løse dne, når jeg nærmest ingen tal har =/

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2007 af badooo (Slettet)

Du har da rigeligt?

f(x) = 0

x^2-x-2 = 0

d = b^2 - 4*a*c

x1 = (-b+sqrt(d))/(2*a)
x2 = (-b-sqrt(d))/(2*a)

Og som Holretz nævne i #1, kan du så faktorisere polynomiet:

f(x)=a(x-x1)*(x-x2)

Svar #5
07. maj 2007 af Julz (Slettet)

jamen jeg ved jo ikke hvad hverken a eller b er?

Svar #6
07. maj 2007 af Julz (Slettet)

hov,,, jeg ved jo godt hvad b og a er! :O Der gik lige et lys op for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2007 af KayDP (Slettet)

hmm.. hvad er egentlig ideen i at faktorisere et 2.gradspolynomie?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af mathon


#7

..."hvad er egentlig ideen i at faktorisere et 2.gradspolynomium?"

...at det efterfølgende - ved brug af nul-reglen - er let at beregne dets nulpunkter...

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2007 af KayDP (Slettet)

okay, :)

Skriv et svar til: rødder og faktorisering af 2.gradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.