Fysik

ladningsmængde og energi

18. maj 2007 af martin232 (Slettet)
En 1,5 V batteri bruges til at tænde en lille el-pære. Man måler V.h.a et multimeter en strøm på 0,5 A.

1) Beregn hvor stor en ladningsmængde der passerer kredsløbet i løbet af 2 sec.

2) Beregn hvor stor en erergi der overføres fra batteri til pæren.

Til opgave 1, har jeg prøvet mig frem, og har sagt:
I = Q/t --> Q = I * t
Q = 0,5A * 2sek = 1Coulomb

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af mathon

1) er rigtig!

2) hvilken sammenhæng er der mellem U, I, t og E_el?

Svar #2
18. maj 2007 af martin232 (Slettet)

mener du hvordan den ser ud, hvis man nu satte den ind i et kordinatsystem?

Svar #3
18. maj 2007 af martin232 (Slettet)

men den er vel retlinjet

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2007 af mathon


E_el = U*I*t

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2007 af mathon

eller

E_el = I*t*U = (I*t)*U = Q*U

Svar #6
18. maj 2007 af martin232 (Slettet)

Er E_el den man skal finde i opgave 2?

Skriv et svar til: ladningsmængde og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.