Matematik
Funktioner
18. maj 2007 af
Louihj9 (Slettet)
Hej. jeg skal snart til skriftlig matematikeksamen og er helt lost hvad angår funktioner.
En opgave lyder:
En funktion f er givet ved f(x)=1,8*cos(x)+4,3
Bestem størsteværdien og mindsteværdien for f
Hvad skal jeg gøre ??
På forhånd tusinde tak!
Mvh.
En opgave lyder:
En funktion f er givet ved f(x)=1,8*cos(x)+4,3
Bestem størsteværdien og mindsteværdien for f
Hvad skal jeg gøre ??
På forhånd tusinde tak!
Mvh.
Svar #2
18. maj 2007 af ibibib (Slettet)
I denne opgave kan du også udnytte at cos(x) antager værdier mellem -1 0g 1.
Det viser at mindste værdien er 4,3-1,8 = 2,5 og at størsteværdien er 4,3+1,8 = 6,1.
Det viser at mindste værdien er 4,3-1,8 = 2,5 og at størsteværdien er 4,3+1,8 = 6,1.
Svar #3
18. maj 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Da f er en periodisk funktion, er der uendeligt mange ekstremer. Du behøver ikke at løse ligningen f'(x) = 0, som foreslået i #1 (men du kan godt). Du kan bare bruge, at
 \leq 1 $)
for alle x.
Da f er en periodisk funktion, er der uendeligt mange ekstremer. Du behøver ikke at løse ligningen f'(x) = 0, som foreslået i #1 (men du kan godt). Du kan bare bruge, at
for alle x.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
