Kemi
Endnu en redoxdims
17. april 2004 af
Bella (Slettet)
Hejsa
Nu har jeg siddet i laaang tid med det her... Skriver lige hvad jeg har fundet ud af, og så håber jeg der er nogen der kan hjælpe mig videre:
1)
SO32-+MnO4- SO42-+MnO2
Her ligger mit problem allerede ved første afstemning… Hvordan får jeg lige mange O’er på hver side? Og samtidig lige mange S’er og Mn’er.
2)
SO32-+MnO4- SO42-+ MnO4
Det samme problem.
3)
Fe2++Cr2O72- Fe3++2Cr3+
Oxidationstal:
V: Fe=2 Cr=6
H: Fe=3 Cr=3
Efter afstemning:
3Fe2++Cr2O72- 3Fe3++2Cr3+
Ladning:
V= 4 og H= 15 (+11H+)
11H++3Fe2++Cr2O72- 3Fe3++2Cr3+
H-atomer:
V: 11 og H: 0
Men hvordan tilføjer man så 11 H'er, da der i hvert H2O er 2 H'er?
Håber du gav dig tid til at læse og hjælpe :)
Bella
Nu har jeg siddet i laaang tid med det her... Skriver lige hvad jeg har fundet ud af, og så håber jeg der er nogen der kan hjælpe mig videre:
1)
SO32-+MnO4- SO42-+MnO2
Her ligger mit problem allerede ved første afstemning… Hvordan får jeg lige mange O’er på hver side? Og samtidig lige mange S’er og Mn’er.
2)
SO32-+MnO4- SO42-+ MnO4
Det samme problem.
3)
Fe2++Cr2O72- Fe3++2Cr3+
Oxidationstal:
V: Fe=2 Cr=6
H: Fe=3 Cr=3
Efter afstemning:
3Fe2++Cr2O72- 3Fe3++2Cr3+
Ladning:
V= 4 og H= 15 (+11H+)
11H++3Fe2++Cr2O72- 3Fe3++2Cr3+
H-atomer:
V: 11 og H: 0
Men hvordan tilføjer man så 11 H'er, da der i hvert H2O er 2 H'er?
Håber du gav dig tid til at læse og hjælpe :)
Bella
Svar #2
17. april 2004 af Mette-vunds (Slettet)
1) 3SO32-+2MnO4- + 2H --> 3SO42-+2MnO2
Ox = Mn 3 ned
Re = S 2 op
Ladning VS: -8
HS: -6
Aftemmelse med 2H+ på VS
VS: 17 O 2H
HS: 16 O ingen H
Der er 1 O og 2H for meget på VS, du afstemmer med H20
Det var det første...
Ox = Mn 3 ned
Re = S 2 op
Ladning VS: -8
HS: -6
Aftemmelse med 2H+ på VS
VS: 17 O 2H
HS: 16 O ingen H
Der er 1 O og 2H for meget på VS, du afstemmer med H20
Det var det første...
Svar #3
17. april 2004 af Mette-vunds (Slettet)
Ja, og i den anden skal du forresten bare tage højde for, at der er 2 Cr på VS mens der kun er 1 på HS, så du skal forlænge
Svar #5
17. april 2004 af Mette-vunds (Slettet)
Ja, det kan jeg da:
6Fe2++ Cr2O72- --> 6Fe3++ 2Cr3+
V: Fe=2 Cr=6
H: Fe=3 Cr=3
Ox: Cr 3 ned *2
Re: Fe 1 op (*2)
VS: 10
HS: 24
Afstemning med 14H+ på VS:
6Fe2++ Cr2O72- +14H+ --> 6Fe3++ 2Cr3+
VS 7 O 14H
HS ingen
Afstemmes med 7H20:
6Fe2++ Cr2O72- +14H+ --> 6Fe3++ 2Cr3+ + 7H20
6Fe2++ Cr2O72- --> 6Fe3++ 2Cr3+
V: Fe=2 Cr=6
H: Fe=3 Cr=3
Ox: Cr 3 ned *2
Re: Fe 1 op (*2)
VS: 10
HS: 24
Afstemning med 14H+ på VS:
6Fe2++ Cr2O72- +14H+ --> 6Fe3++ 2Cr3+
VS 7 O 14H
HS ingen
Afstemmes med 7H20:
6Fe2++ Cr2O72- +14H+ --> 6Fe3++ 2Cr3+ + 7H20
Skriv et svar til: Endnu en redoxdims
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
