Fysik
Potential energi
25. maj 2007 af
berivan23 (Slettet)
Jeg har lige fået en opgave tilbage af min lærerer som jeg ikke forstår helt...
opgaven lyder således:
eleven får fat i en 2,65 m lang og 30 cm bred bjælke, som håndvægtene kan rulle ned ad fra bilens lastrum.Bevægelsen er en ren rulning (dvs ingen gnidning).
Bestem den samlede kinetiske energi (rotation og translation) af en håndvægt når den har rullet 2,65 m ned ad bjælken. varebilens læsse højde er 72 cm
håndvægten vejer 10 kg
Min lærere mener at man skal løse opgaven på få følgende måde:
Epot= m*g*h
= 10*9.82*0,72
=
opgaven lyder således:
eleven får fat i en 2,65 m lang og 30 cm bred bjælke, som håndvægtene kan rulle ned ad fra bilens lastrum.Bevægelsen er en ren rulning (dvs ingen gnidning).
Bestem den samlede kinetiske energi (rotation og translation) af en håndvægt når den har rullet 2,65 m ned ad bjælken. varebilens læsse højde er 72 cm
håndvægten vejer 10 kg
Min lærere mener at man skal løse opgaven på få følgende måde:
Epot= m*g*h
= 10*9.82*0,72
=
Svar #1
25. maj 2007 af berivan23 (Slettet)
Jeg forstår ikke hvorfor man skal bruge potential når man bliver bedt om den samlede kinetiske energi..
Svar #2
25. maj 2007 af peter lind
Det er fordi energien er bevaret. Når vægten starter med at rulle ned af bjælken har den ingen kinetisk energi, kun potentiel energi. Når den når ned til jorden er den potetielle engi 0, så al den potentielle energi er nu forvandlet til kinetisk energi.
Svar #3
25. maj 2007 af berivan23 (Slettet)
hvorfor skal jeg så bruge potential energi til at bestemme den kinetiske energi?
Skriv et svar til: Potential energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
