Matematik
Opgave hjælp
25. maj 2007 af
Einsteinium (Slettet)
Hejsa.
Vi sidder 3 piger her og øver os på opgaver til eksamen. Vi er stødt på et par (eller mange), som vi ikke helt kan finde ud af, er der noget der har lyst til at kigge lidt på dem? Vi mødes igen søndag, så det ku være nice hvis nogen havde hjulpet os der (:
Dem der er under 10 point værd er uden hjælpemidler, dem der er 10 eller 15 point værd er med hjælpemidler.
Vi har samlet dem i ét dokument, som I kan finde her:
http://peecee.dk/?id=48105
Mange hilsner os 3 (:
På forhånd tak!
Vi sidder 3 piger her og øver os på opgaver til eksamen. Vi er stødt på et par (eller mange), som vi ikke helt kan finde ud af, er der noget der har lyst til at kigge lidt på dem? Vi mødes igen søndag, så det ku være nice hvis nogen havde hjulpet os der (:
Dem der er under 10 point værd er uden hjælpemidler, dem der er 10 eller 15 point værd er med hjælpemidler.
Vi har samlet dem i ét dokument, som I kan finde her:
http://peecee.dk/?id=48105
Mange hilsner os 3 (:
På forhånd tak!
Svar #1
25. maj 2007 af Benjamin. (Slettet)
Opgave 8: Hvad mener I selv, det vil være smart at gøre? Husk at dy/dx = f´(x) i denne situation og y = f(x).
Opgave 11: Tænk tilbage på 1.g eller endnu tidligere, hvor i sikkert lærte, at toppunktets andenkoordinat til en parabel med ligningen y = ax² + bx + c er -d/(4a), hvor d = b² - 4ac.
Opgave 4: Igen: Hvad vil I selv sige? Hvis 50% af 60% dvs. 30% og 65% af 40% dvs. 26% tilsammen (altså 56%) har været ansat i mere end 7 år, hvad er da sandsynligheden, for at 1 tilfældigt udvalgt har været ansat i mere end 7 år? Resten giver måske sig selv...
Opgave 11: Prøve at forsætte MP, så den skærer BC. Kald evt. skæringspunktet Q. Sæt |MP| = x. Dermed har I, at |PQ| = 6-x. Under de givne forudsætninger, er I måske i stand til at løse opgaven.
Hvis ikke: Hint: Brug Pythagoras' sætning.
Opgave 13: Hvori ligger problemet? Delopgave 1 eller delopgave 2?
1) Faktorisér i tælleren.
2) Udnyt, hvad I fandt i 1)
Opgave 7a: Igen: Hvori ligger problemet? Delopgave 1 eller delopgave 2?
1) Opskriv evt. differentialligningen med dx, dy etc. i stedet for. Det gør det måske lidt lettere at se, hvad I skal gøre.
2) Gør som i ovenstående opgave 8.
Opgave 8: Brug F(4)-F(0) = 2 og F(8)-F(4) = 6.
Opgave 11: Kan I her være specifikke i, hvad der forvolder problemer? Det er lettest at hjælpe på den bedst mulige måde, når man ved det. I ved vel at:
h(x) = f(g(x)) = (1/2)(3x-2) + c
k(x) = g(f(x)) = 3((1/2)x+c) - 2
Resten finder I nok selv ud af, men spørg endelig igen, hvis ikke.
Opgave 5: Jævnfør opgave 4.
Opgave 6:
Tangentligningen til en differentiabel funktion f:
y = f´(x_0)·(x-x_0) + f(x_0)
Her i jeres situation er punktet (x_0;f(x_0)) = (2;e). Desuden har I givet:
f(x) = f(x)/ln(f(x))·(x+2)
f(x_0) = f(x_0)/ln(f(x_0))·(x+2)
Opgave 11: Tænk tilbage på 1.g eller endnu tidligere, hvor i sikkert lærte, at toppunktets andenkoordinat til en parabel med ligningen y = ax² + bx + c er -d/(4a), hvor d = b² - 4ac.
Opgave 4: Igen: Hvad vil I selv sige? Hvis 50% af 60% dvs. 30% og 65% af 40% dvs. 26% tilsammen (altså 56%) har været ansat i mere end 7 år, hvad er da sandsynligheden, for at 1 tilfældigt udvalgt har været ansat i mere end 7 år? Resten giver måske sig selv...
Opgave 11: Prøve at forsætte MP, så den skærer BC. Kald evt. skæringspunktet Q. Sæt |MP| = x. Dermed har I, at |PQ| = 6-x. Under de givne forudsætninger, er I måske i stand til at løse opgaven.
Hvis ikke: Hint: Brug Pythagoras' sætning.
Opgave 13: Hvori ligger problemet? Delopgave 1 eller delopgave 2?
1) Faktorisér i tælleren.
2) Udnyt, hvad I fandt i 1)
Opgave 7a: Igen: Hvori ligger problemet? Delopgave 1 eller delopgave 2?
1) Opskriv evt. differentialligningen med dx, dy etc. i stedet for. Det gør det måske lidt lettere at se, hvad I skal gøre.
2) Gør som i ovenstående opgave 8.
Opgave 8: Brug F(4)-F(0) = 2 og F(8)-F(4) = 6.
Opgave 11: Kan I her være specifikke i, hvad der forvolder problemer? Det er lettest at hjælpe på den bedst mulige måde, når man ved det. I ved vel at:
h(x) = f(g(x)) = (1/2)(3x-2) + c
k(x) = g(f(x)) = 3((1/2)x+c) - 2
Resten finder I nok selv ud af, men spørg endelig igen, hvis ikke.
Opgave 5: Jævnfør opgave 4.
Opgave 6:
Tangentligningen til en differentiabel funktion f:
y = f´(x_0)·(x-x_0) + f(x_0)
Her i jeres situation er punktet (x_0;f(x_0)) = (2;e). Desuden har I givet:
f(x) = f(x)/ln(f(x))·(x+2)
f(x_0) = f(x_0)/ln(f(x_0))·(x+2)
Svar #2
25. maj 2007 af Benjamin. (Slettet)
#1 Rettelse:
f(x) = f(x)/ln(f(x))·(x+2)
f(x_0) = f(x_0)/ln(f(x_0))·(x+2)
--->
f´(x) = f(x)/ln(f(x))·(x+2)
f´(x_0) = f(x_0)/ln(f(x_0))·(x+2)
f(x) = f(x)/ln(f(x))·(x+2)
f(x_0) = f(x_0)/ln(f(x_0))·(x+2)
--->
f´(x) = f(x)/ln(f(x))·(x+2)
f´(x_0) = f(x_0)/ln(f(x_0))·(x+2)
Skriv et svar til: Opgave hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
