Matematik
Bevis for variablerne
26. maj 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvad betyder "intermedate variabel" på dansk?
z = f(x,y)
dz/dt = §z/§x * dx/dt + §z/§y * dy/dt
Skal x og y være afhængig af t? Hvad vil de er uafhængige, så der i alt er 3 uafhængige variabler?
z = f(x,y)
dz/dt = §z/§x * dx/dt + §z/§y * dy/dt
Skal x og y være afhængig af t? Hvad vil de er uafhængige, så der i alt er 3 uafhængige variabler?
Svar #1
26. maj 2007 af Esbenps
Hvis x og y var uafhængige af t, så ville dz/dt være 0, da f ikke ville afhænge af t.
Reglen kaldes kædereglen. Ja, x og y er afhængige af t, hvilket giver - som du selv skriver - følgende:

Reglen kaldes kædereglen. Ja, x og y er afhængige af t, hvilket giver - som du selv skriver - følgende:
Svar #2
26. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
#1 nå ja.. dz/dt er nul, hvis den ik er afhængig.. Det giver mening :-)
Skriv et svar til: Bevis for variablerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
