Matematik

Problem med integrale

26. maj 2007 af Spenzor (Slettet)
Hej!

Jeg har problem med at løse nedestående integrale:

Bestemt integral med grænserne 1 og 0:(2x-2)*e^(x^2)-2x+1 dx

Er ret sikker på, at jeg skal benytte mig af substitution, men kan ikke helt finde den rigtige løsning.

Håber nogen kan hjælpe!

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2007 af cute_tiger (Slettet)

er det skrevet rigtigt? der skulle ikke have stået Bestemt integral med grænserne 1 og 0:(2x-2)*e^((x^2)-2x+1) dx
eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2007 af cute_tiger (Slettet)

Hvis dette er tilfældet ville jeg sætte t=x^2-2x+1, og så differentiere dette som man gør og sætte det ind igen som dx=dt/(2x-2), på dx's plads... Så ryger (2x-2)væk og du skal så bare integrere e^t

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af atornvig (Slettet)

Mon ikke. I så fald kunne du sætte t=x^2-2x+1 og så få
det bestemte integral med grænserne 0 foroven og 1 forneden: e^t dt

Svar #4
26. maj 2007 af Spenzor (Slettet)

#1 Jo,.. min fejl, det skulle stå som du så rigtigt har skrevet det.

Havde også samme idé, men kunne ikke helt få det til at passe, men tror jeg har den nu. Mange tak for hjælpen!

#3 Jeg vil nok sætte 1 foroven og 0 forneden....

Svar #5
26. maj 2007 af Spenzor (Slettet)

Kommer frem til følgende resultat: e-1

Svar #6
27. maj 2007 af Spenzor (Slettet)

Eller #3 du har faktisk ret, sorry, 0 foroven og 1 forneden, hvorved det endelige resultat bliver 1-e

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af atornvig (Slettet)

#4
Det kommer an på, hvad du i #0 mener er foroven og forneden. Hvis 1 er foroven, bliver resultatet e+1, hvis forneden e-1..

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2007 af atornvig (Slettet)

#6
:) Sorry ja, 1-e hvis foroven..

Skriv et svar til: Problem med integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.