Matematik

tangent - formel?

27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Hvilken formel skal jeg bruge når jeg støder på en opgave der hedder:

"bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(4,f(4)) ?


Svar #1
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

grafen f(x)=x+2kvadratrod(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af mathon


1) udled f'(x)

2) beregn f'(4) og f(4)

3) indsæt i tangentligningen på formen

y-f(4)=f'(4)(x-4)

4) reducer tangentligningen til formen y=ax+b

Svar #3
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

men er der ikke noget med at man også kan bruge formlen: y-y0=a(x-x0) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af Romulus (Slettet)

#3
Det er også den formel, som Mathon har skrevet under punkt 3 i #2. Han har bare indsat værdierne i formlen..

Svar #5
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

så lige meget hvad kan man ikke bestemme en ligning for en tangent uden at differentiere? :)

hvis nej.....hvordan differentieres så: x+2kvadratrod(x) ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af Romulus (Slettet)

Du skal differentiere, ellers kan du ikke finde f'(4)!

f(x) = x+2sqrt(x)

f'(x) = 1 + 1/(sqrt(x))

Svar #7
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

kn det passe at ligningen kommer til at hedde:

y=1x+4 ?

Svar #8
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

eller hov nej: y=1,5x+2 ?

Skriv et svar til: tangent - formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.