Matematik

Står linien l vinkelret på linjen m

27. maj 2007 af cit (Slettet)
L`s ligning: -x+2y+2 = 0

m`s parameterfremstilling:
x = -2 -2s
y = 10 + 3s

står l og m vinkelret på hinanden?!

hvordan finder jeg ud af det?




Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ved at se om deres hældninger giver -1 hvis de ganges

a*c=-1 så vidt jeg ved

Svar #2
27. maj 2007 af cit (Slettet)

hvordan kan jeg gøre det, når der er tale om en parameterfremstilling?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

der ophøre min viden :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

l's normalvektor er (-1,2) og m's retningsvektor er (-2,3). Da disse vektorer ikke er parallelle er linjerne ikke vinkelrette.

Svar #5
27. maj 2007 af cit (Slettet)

ok.. sikkert dumt spørsgmål.. men hvordan kan man sige, fordi vektorerne ikke er parallelle, så er linjerne heller ikke vinkelrette..?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Normalvektoren er vinkelret på linjen.
Retningsvektoren er parallel med linjen.

Skriv et svar til: Står linien l vinkelret på linjen m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.