Matematik
Problem med at finde en stamfunktion
28. maj 2007 af
doomstone (Slettet)
Hej igen :D
Jeg har lidt problemer med at finde stamfunktionen til
f(x) = 0,12*kvrod(16x^2-x^4)
Jeg har prøvet mig lidt frem selv og har fået
F(x) = 0,12x*(2/3)x * kvrod((16/3)x^3-5x^5)
Men kan se på resultatet at dette er forkert.
I må meget gerne forklare hvad i gør når man finder stamfunktion til denne.
Tak på forhånd.
Kasper
Jeg har lidt problemer med at finde stamfunktionen til
f(x) = 0,12*kvrod(16x^2-x^4)
Jeg har prøvet mig lidt frem selv og har fået
F(x) = 0,12x*(2/3)x * kvrod((16/3)x^3-5x^5)
Men kan se på resultatet at dette er forkert.
I må meget gerne forklare hvad i gør når man finder stamfunktion til denne.
Tak på forhånd.
Kasper
Svar #1
28. maj 2007 af peter lind
Omskriv f(x) til 0,12*|x|*kvrod(16-x^2). Derefter kan den integreres ved hjælp af partiel integration.
Svar #2
28. maj 2007 af doomstone (Slettet)
Den kvrod giver mig stadig problemer :(
er nået frem til
[(0,12/2)x^2*kvrod(16-x^2)](a;b) - S(a;b)(0,12/2)x^2 * g'(x)dx
Kan regne ud at jeg skal ud i noget dt nu, men kan ikke lige hitte ud af det.
er nået frem til
[(0,12/2)x^2*kvrod(16-x^2)](a;b) - S(a;b)(0,12/2)x^2 * g'(x)dx
Kan regne ud at jeg skal ud i noget dt nu, men kan ikke lige hitte ud af det.
Svar #3
28. maj 2007 af peter lind
Du må undskylde mig. Jeg har desværre vildledt dig med at nævne partiel integration. Det skulle være ved substitution.
int 0,12*x*kvrod(16-x^2)dx = -.06*kvrod(16-x^2)d(16-x^2) = -2*.06*(16-x^2)^(3/2)/3
int 0,12*x*kvrod(16-x^2)dx = -.06*kvrod(16-x^2)d(16-x^2) = -2*.06*(16-x^2)^(3/2)/3
Skriv et svar til: Problem med at finde en stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
