Kemi
oxidationstal for reaktion
30. maj 2007 af
petse (Slettet)
C7H8O2 + MnO4- --> C7H6O3 + Mn2+
Svar #1
30. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)
H tildeles +1
O tildeles -2
C7H8O2 (Summen af oxidationstalene skal give 0, da ladningen er 0)
(x*7) + (+1*8) + (-2*2) = 0
Find x, for at finde C's oxidationstal.
-------
MnO4- (Summen af oxidationstalene skal give -1, da ladningen er -1)
x + (-2*4) = -1
Find x, for at finde Mn's oxidationstal.
-------
C7H6O3 (Summen af oxidationstalene skal give 0, da ladningen er 0)
(x*7) + (+1*´6) + (-2*3) = 0
-------
Mn2+
En ion, har dens ladning som oxidationstal OT(Mn2+) = 2
O tildeles -2
C7H8O2 (Summen af oxidationstalene skal give 0, da ladningen er 0)
(x*7) + (+1*8) + (-2*2) = 0
Find x, for at finde C's oxidationstal.
-------
MnO4- (Summen af oxidationstalene skal give -1, da ladningen er -1)
x + (-2*4) = -1
Find x, for at finde Mn's oxidationstal.
-------
C7H6O3 (Summen af oxidationstalene skal give 0, da ladningen er 0)
(x*7) + (+1*´6) + (-2*3) = 0
-------
Mn2+
En ion, har dens ladning som oxidationstal OT(Mn2+) = 2
Svar #2
30. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)
#1.
WoOoPS...
Du skal selvfølgelig ikke gange x med nogen værdi. Vi tager dem lige om.
1) x + (+1*8) + (-2*2) = 0
2) x + (-2*4) = -1
3) x + (+1*´6) + (-2*3) = 0
WoOoPS...
Du skal selvfølgelig ikke gange x med nogen værdi. Vi tager dem lige om.
1) x + (+1*8) + (-2*2) = 0
2) x + (-2*4) = -1
3) x + (+1*´6) + (-2*3) = 0
Svar #3
30. maj 2007 af petse (Slettet)
(x*7) + (+1*8) + (-2*2) = 0
x = -0,5714
Har jeg ikke oplevet før...
x = -0,5714
Har jeg ikke oplevet før...
Skriv et svar til: oxidationstal for reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
