Fysik
ENERGI MM.
30. maj 2007 af
Niinnaaah (Slettet)
Hej. Sidder her og er ved at løse en opgave til en aflevering imorgen, men kan bare ikke komme videre.. Er der nogen der kan hjælpe - ville blive meget glad selvom det blot er en enkelt af opgaverne? På forhånd tak!
I et klasseværelse er der en el-radiator med termostat så rumtemperaturen kan holdes konstant. Når radiatoren er tændt, afgiver den energi med en effekt på 800 W.
Det viser sig ved målinger at med en temperatur udenfor på 0 grader,og termostaten sat til 20 grader, er radiatoren tændt 45% af tiden.
a)
Bestem den energimængde som radiatoren afgiver i løbet af en hel undervisningsdag hts, dvs. fra kl. 08.05 til 15.20.
b)
Klasseværelset afgiver varme til omgivelserne med en bestemt effekt P, der er ligefrem proportional med forskellen mellem rumtemperaturen og temperaturen udenfor. Bestem denne proportionalitetskonstant K?
c)
En nat er der så koldt udenfor, at radiatoren kun lige kan opretholde en konstant temperatur på 18 grader når den er tændt hele tiden. Bestem udetemperaturen?
I et klasseværelse er der en el-radiator med termostat så rumtemperaturen kan holdes konstant. Når radiatoren er tændt, afgiver den energi med en effekt på 800 W.
Det viser sig ved målinger at med en temperatur udenfor på 0 grader,og termostaten sat til 20 grader, er radiatoren tændt 45% af tiden.
a)
Bestem den energimængde som radiatoren afgiver i løbet af en hel undervisningsdag hts, dvs. fra kl. 08.05 til 15.20.
b)
Klasseværelset afgiver varme til omgivelserne med en bestemt effekt P, der er ligefrem proportional med forskellen mellem rumtemperaturen og temperaturen udenfor. Bestem denne proportionalitetskonstant K?
c)
En nat er der så koldt udenfor, at radiatoren kun lige kan opretholde en konstant temperatur på 18 grader når den er tændt hele tiden. Bestem udetemperaturen?
Svar #1
30. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Den afgiver altså 0,8kwh/h*0,45*7.25h = 2.61 kwh
Resten kigger jeg lige på
Resten kigger jeg lige på
Svar #3
30. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Effekten P = k*(T(rum) - T(ude))
Så P = k*20 grader medfører at k = 2.61kwh/20 grader = 0,131 kwh/grad.
Jeg håber, at det er rigtigt, ellers må nogen rette mig.
Så P = k*20 grader medfører at k = 2.61kwh/20 grader = 0,131 kwh/grad.
Jeg håber, at det er rigtigt, ellers må nogen rette mig.
Skriv et svar til: ENERGI MM.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
