Matematik
HJÆLP FOLKENS
30. maj 2007 af
marcfolk (Slettet)
Bestemmelse af ligning for tangent til grafen for funktionen: f(x)=2x^3+x^2 i punktet P(1,f(1))
Hvordan skal den løses?
Mvh
Hvordan skal den løses?
Mvh
Svar #1
30. maj 2007 af The nørd (Slettet)
:) du finder først f(1) ved at sætte 1 på x's plads i fin funktio
og så finder du f'x og når du så har fundet det, så sætter 1 ind på x's plads
tangent ligningen ser således ud :y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
hvor dit X0= 1 i det her tilfælde
og så finder du f'x og når du så har fundet det, så sætter 1 ind på x's plads
tangent ligningen ser således ud :y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
hvor dit X0= 1 i det her tilfælde
Svar #3
30. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
En ligning for tangenten kan skrives:
(y-y0)/(x-x0) = a, hvor (x0,y0) er et kendt punkt og a er hældningskoeffecienten, som det frem går af måden, jeg har skrevet det på. Ved en kurve, der ikke er ret skrives det dy/dx = a, fordi man bruger differentielle liniestykker med kontinuitet og grænseværdier.
Den funktion f(x) du har skal du differentiere. Denne differentialkvotient er 6*x^2 +2*x. Så sætter du punktet P = (1,f(1)) = (1,3)
Så skulle du være godt på vej
(y-y0)/(x-x0) = a, hvor (x0,y0) er et kendt punkt og a er hældningskoeffecienten, som det frem går af måden, jeg har skrevet det på. Ved en kurve, der ikke er ret skrives det dy/dx = a, fordi man bruger differentielle liniestykker med kontinuitet og grænseværdier.
Den funktion f(x) du har skal du differentiere. Denne differentialkvotient er 6*x^2 +2*x. Så sætter du punktet P = (1,f(1)) = (1,3)
Så skulle du være godt på vej
Svar #4
30. maj 2007 af marcfolk (Slettet)
Jep okay! .. Har kigget lidt på det og kan ikke finde frem til noget ordentligt svar
Hvad får I det til? :-)
Mvh
Hvad får I det til? :-)
Mvh
Skriv et svar til: HJÆLP FOLKENS
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
