Fysik

Vægt

31. maj 2007 af berivan23 (Slettet)
Hej, jeg har en fysik opgave som jeg har meget svært ved at regne.. Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.Jeg øver mig ligenu da jeg skal til eksamen i fysik i morgen så jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.
OPgaven ligger på linket.

link:
http://peecee.dk/?id=49415


på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hookes lov, F = k*x

hvor F er kraften, k er fjederkonstanten, dvs. et mål for hvor ’stiv’ fjederen er, og x er længden af sammenpresningen.

Når fjederen er trykket ned, må den resulterede kraft være lig 0, så der er ligevægt mellem tyngdekraften og fjerderkraften.

F(fjeder) = F(tyngdekraft)

Det vil sige:

k * x = m * g

x isoleres

x = m * g / k

hvor m er massen og g er tyngdeaccelerationen på 9,82 m/s^2.

Du kender jo m, g og k, så nu burde du kunne finde længden af sammenpresningen. Såvidt jeg kan se.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2007 af Dafis (Slettet)

Jeg gør bare følgende:

a)
F= gm = 294.6 N
Fk = x * k = 15 kN / m
l = F / Fk = 2.0 cm

b)
u2 = 5.6 m/s
m1*u1+m2*u2=(m1+m2)*v
m1 = 30
u1 = 0 (kassen er i hvile)
m2 = 10 kg (Is)
u2 = 5,6
v = (m2*u2)/(m1+m2)= 1,4 m/s

c) [er i tvilv om den her]
Delta(Ekin) = Ekin, efter - Ekin, start
= ½(m(v^2)) - ½(m*(u2^2))
= -117.6 J
Systemet mister altså 118 Joule.

d) [er i tvilv om den her]
Fk = x*k <=> (ny masse: kasse+is) Ft = fk
mg=kx <=> k = (mg)/x = 14.7kN /m
Ny sammenpresning er: x = Ft / k = 2.7 cm
Dvs. maksimal er de 20 mm vi pressede sammen først + det nye.
2 cm + 2,7 cm = 4,7 cm.
<- men synes det virker for nemt på den her måde..

Svar #3
31. maj 2007 af berivan23 (Slettet)

Det er lige præcis c og d jeg også er i tvivl om...Det andere har jeg os fundet ud af

Svar #4
31. maj 2007 af berivan23 (Slettet)

d) [er i tvilv om den her]
Fk = x*k <=> (ny masse: kasse+is) Ft = fk
mg=kx <=> k = (mg)/x = 14.7kN /m


Foresten hvordan beregner du fjæderkonstanten når du ikke kender x?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2007 af hensker (Slettet)

Der står øverst at k = 15kN/m

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2007 af hensker (Slettet)

Passer dette?

d) Fjederen skal modarbejde E_kin,efter = W

W = F * s = k * s^2 <=> s = sqr(W/k)

s = 10,2cm

Svar #7
31. maj 2007 af berivan23 (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan du får dette tal? 14.7kN

Skriv et svar til: Vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.