Kemi
Er dette korrekt regnet? Håber på respons.
03. juni 2007 af
Jelly (Slettet)
Til 50mL af en pufferligning hvor [H2PO4-]=0,1M tilsættes 2,0*10^-3 mol NaOH
a) Beregn pH for blandingen efter tilsætning af de 2,0mmol NaOH.
b) Beregn pH for en 0,20M opløsning af Na3PO4.
Det kan antages at phosphat opfører sig som en monohydron base.
Mit bud:
a) Hvis jeg anvender pufferligningen så får jeg:
pKs[H2PO4-] = 7,21
pH=pks+log([B]/[S]) = 7,21+ log(0,03/0,03) = 7,21
Er det korrekt?
b) Man bruger vel pH formlen for en svagsyre?
pH = 1/2 * (pKs + log(cs)) = 0,5 * (7,21+0,2) = 3,25
Er dette korrekt?
Håber på respons.
På forhånd tak!
a) Beregn pH for blandingen efter tilsætning af de 2,0mmol NaOH.
b) Beregn pH for en 0,20M opløsning af Na3PO4.
Det kan antages at phosphat opfører sig som en monohydron base.
Mit bud:
a) Hvis jeg anvender pufferligningen så får jeg:
pKs[H2PO4-] = 7,21
pH=pks+log([B]/[S]) = 7,21+ log(0,03/0,03) = 7,21
Er det korrekt?
b) Man bruger vel pH formlen for en svagsyre?
pH = 1/2 * (pKs + log(cs)) = 0,5 * (7,21+0,2) = 3,25
Er dette korrekt?
Håber på respons.
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Er dette korrekt regnet? Håber på respons.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
