Kemi

give syre og base

04. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


er der nogen der kan give mig nogle eksempler på syre og base, som jeg vil løse.

og derefter vise jer om jeg har løst den rgtig

for det er stykke tid siden jeg ikke har haft om det

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

Syre og baser hvordan vil du 'løse' dem??

Svar #2
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

jep hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

Du kan ikke 'løse' syre og baser...

Men hvis du mener reaktionsligninger, altså hvor man har syre og baser som bliver til noger, så forstår jeg dit spørgsmål..

Svar #4
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

jeg vil da prøve jeg opgiver ikke for har snart eksam



jeg forstår ikke helt den her sætning hvad du mener:

Men hvis du mener reaktionsligninger, altså hvor man har syre og baser som bliver til noger, så forstår jeg dit spørgsmål..

Svar #5
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

ups nå ja

ja jeg mener reaktionsligniner

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

1) Færdiggør den fuldstændige reaktion:

HPO3 + H2O -->

2) Færdiggør den fuldstrændige reaktion:

HCl + NaOH -->

3) Færdiggør den fuldstændige reaktion:

HCl + Zn -->

2) Beregn pH i 0,2 M saltsyre.

3) Beregn pH i 0,005 M ethansyre.

4) Beregn [H3O+] i saltsyre, med pH 0.2

5) Beregn pH i en opløsning, der fås ved at blande 50 mL 0.1 M HCl og 49 mL 0.1 M NaOH.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

Okay :D i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=357195 er der stadigvæk nogle du ikke har kastet dig over ;) er der en grund til det??

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Glem de sidste 4 spørgsmål, hvis du ikke har lært at regne med pH/koncentration.

Svar #9
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

#7 ja fordi det var jo reaktionsligning hvor det skulle være det samme atom på begge sider
hvor jeg har opgivet dem for jeg forstår dem simpelthen ikke



syre base er jo afgive og modtage det er nemmer end reaktionsligning synes jeg ihvert fald

Svar #10
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

mangler den ikke ladninger på den
HPO3 + H2O --> Po3 + H3O

er det sådan

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

#9 - så er dem i #6 glimrende :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Jeg mente HNO3. HPO3 er noget nonsens. Sorry!

#10.
HNO3 + H2O --> PO3- + H3O+, er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Grr.
PO3- --> NO3^-

Svar #14
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

HCl + NaOH --> CI + NaH2

eller bliver det

HCl + NaOH --> CI- + NaH2O+


eller er det forkert

Svar #15
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

ups

HCl + NaOH --> CI + NaOH2

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#14.
Nahjah. Det kommer lidt an på dine tilstandsformer.

HCl(aq) + NaOH(aq) --> NaCl(aq) + H2O(l)

...er nok det mest 'formelle'.

Svar #17
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

HCl(aq) + Zn(aq) --> CI(aq)- + HZn+(l)+


er det sådan

Svar #18
04. juni 2007 af thelife (Slettet)

2) Beregn pH i 0,2 M saltsyre.

har haft det men kan ikke helt præcis huske det

er det sådan her

10^0,2

eller er det sådan

pH= -1og-(H3O)

hvis ikke håber du vil forklar mig det

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#17.
Nej, ikke helt. Der dannes H2(g) og ZnCl2

#18.
Saltsyre er en stærk syre, så du skal rigtignok benytte:

pH = -log[H3O+]

pH = -log(0.2)

pH = 0.7

10^(-pH), bruges, når du kender pH, men gerne vil finde [H3O+], for en stærk syre.

Brugbart svar (0)

Svar #20
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#19.
ZnCl2 er i vandlig opløsning, dvs. ZnCl2(aq)*

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.