Matematik

Potentiel udvikling - træhøjde

11. juni 2007 af Nekro (Slettet)
Halløj. Jeg sidder med en mere eller minre besværlig opgave med potientiel udvikling, som lyder sådan:

y = 168000 * x^-2

Aæts¨at u er den anbefalede tæthed med træer pr hektar, og x er tråhøjden målt i meter.

her er spørgsmålet så:

Bestem den træhøjde for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr hektar.

Hvordan grejles den lige? Jeg har siddet med den i noget tid og søgt lidt rundt. Hjælp udbedes, manner.


Svar #1
11. juni 2007 af Nekro (Slettet)

Hvor y er den anbefalede tæthed pr hektar, skulle der stå deroppe. Hov.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2007 af Matkaj

Sæt y = 3000 og isoler x.

Svar #3
11. juni 2007 af Nekro (Slettet)

Kan du komme med et eksempel på hvordan X skulle isoleres?

Svar #4
11. juni 2007 af Nekro (Slettet)

Jeg er kommet frem til dette
3000 / 168000 = x^-2

Men er det korrekt? Og i så fald hvad gør man med ^-2 delen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2007 af mathon


3000 = 168000 * x^(-2)

3000/168000 = x^(-2)

168000/3000 = x^2

x = sqr(168/3) = ca. 7,5

med en tæthed på 3000 rødgraner pr hektar, kan træhøjden påregnes at blive 7,5 meter.

Svar #6
11. juni 2007 af Nekro (Slettet)

Det dersens sqr, hva'det?

Svar #7
11. juni 2007 af Nekro (Slettet)

Oh, det er kvadratroden - tak for det.

Skriv et svar til: Potentiel udvikling - træhøjde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.