Matematik
det udvidede potensgreb og potentiel udvikling
12. juni 2007 af
narkokys (Slettet)
er der nogen, som kan forklare mig hvad der forstås ved potenser med negativ og med ikke-hel eksponent?
på forhånd tak :)
på forhånd tak :)
Svar #1
12. juni 2007 af Matkaj
Måske dette hjælper
a^0 = 1
a^-n = 1/a^n
a^(b/c) = c'te rod af(a^b)
a^0,1234567.... = a^0,1*a^0,02*a^0,003*...=a^(1/10)*a^(2/100)*a^(3/1000)*....
a^0 = 1
a^-n = 1/a^n
a^(b/c) = c'te rod af(a^b)
a^0,1234567.... = a^0,1*a^0,02*a^0,003*...=a^(1/10)*a^(2/100)*a^(3/1000)*....
Svar #2
12. juni 2007 af mathon
det udvidede potensgreb og potensiel udvikling
potenser med negativ eksponent er forklaret i #1
a^n er for n ikke-hel og a>0
defineret som
a^n = e^(n*ln(a))
eks. 12,8^3,17
for n HEL kan potensbegrebet udvides til a € R
med definitionen - som du kender fra folkeskolen -
a^n = a*a*a*.........*a med n faktorer
eks. (-32,9)^12
Skriv et svar til: det udvidede potensgreb og potentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
