Kemi
Simpel kemi opgave
26. april 2004 af
Blaabjerg (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med den her opgave? - Har glemt min kemibog på skolen..
En pille med massen 304mg opløses i vand til rumfanget 100ml
a) Find [Li+] i den fremstillede opløsning
På forhånd tak :)
En pille med massen 304mg opløses i vand til rumfanget 100ml
a) Find [Li+] i den fremstillede opløsning
På forhånd tak :)
Svar #3
26. april 2004 af KemiKasper (Slettet)
formlen for lithiumcarbonat er Li2CO3, dvs.
n(Li2CO3) = 0,304g/M(Li2CO3)
n(Li+) = 2 * n(Li2CO3)
[Li+] = n(Li+)/0,100L
n(Li2CO3) = 0,304g/M(Li2CO3)
n(Li+) = 2 * n(Li2CO3)
[Li+] = n(Li+)/0,100L
Svar #4
26. april 2004 af Blaabjerg (Slettet)
Tror jeg har fundet ud af det:
n=m/M 0,304g/73,89 = 0,0041mol
c= 0,0041/0,1L = 0,04114M
Dvs [Li+] = 0,04114 eller skal jeg gange det med to, da det er Li2?
n=m/M 0,304g/73,89 = 0,0041mol
c= 0,0041/0,1L = 0,04114M
Dvs [Li+] = 0,04114 eller skal jeg gange det med to, da det er Li2?
Svar #5
26. april 2004 af KemiKasper (Slettet)
det skal ganges med 2 hvis du gør det på den måde --> ellers se #3
Skriv et svar til: Simpel kemi opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
