Matematik
Funktion
27. april 2004 af
TDP (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse denne her funktion..? Bare sig hvad jeg skal gøre, forstår det nemlig ikke.
Funktionerne f og g er givet ved, at f(x)=
-2x^2+7x+1 og g(x)=2x+1.
Linjen m har ligningen y=2x-2. Angiv den eksakte værdi af afstanden fra toppunktet for grafen for f(x) til linjen m.
Bestem det punkt på m, der har dem mindste afstand til toppunktet for grafen for f(x).
Funktionerne f og g er givet ved, at f(x)=
-2x^2+7x+1 og g(x)=2x+1.
Linjen m har ligningen y=2x-2. Angiv den eksakte værdi af afstanden fra toppunktet for grafen for f(x) til linjen m.
Bestem det punkt på m, der har dem mindste afstand til toppunktet for grafen for f(x).
Svar #1
27. april 2004 af Brian (Slettet)
En grovskitse af hvad du skal gøre.
f er en parabel. Find formelen for toppunktet til en parabel i en bog eller ved at kigge på linket i #0 i tråden https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=36870 - eller et tredie sted.
Find i en bog eller en formelsamling formelen for afstanden mellem et punkt og en linie, og brug denne på det udregnede toppunkt og din linie.
Her du problemer hermed, så skriv igen!
Et spørgsmål: hvad skal vi bruge g(x)til ?
f er en parabel. Find formelen for toppunktet til en parabel i en bog eller ved at kigge på linket i #0 i tråden https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=36870 - eller et tredie sted.
Find i en bog eller en formelsamling formelen for afstanden mellem et punkt og en linie, og brug denne på det udregnede toppunkt og din linie.
Her du problemer hermed, så skriv igen!
Et spørgsmål: hvad skal vi bruge g(x)til ?
Svar #2
27. april 2004 af john vs. jon (Slettet)
for at finde toppunktet løser du bare dit andengradspolynomie, du ved jo at:
f(x)=ax^2+bx+c
så finder du D ved:
D=b^2-4ac
også sætter du det ind i formlen ((-b/2a),(-d/4a))
og så har du toppunktet
f(x)=ax^2+bx+c
så finder du D ved:
D=b^2-4ac
også sætter du det ind i formlen ((-b/2a),(-d/4a))
og så har du toppunktet
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
