Kemi

pK (syrer og baser)

19. juni 2007 af vin-t-her (Slettet)
Nogen der kan forklare hvad pK er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af similimone (Slettet)

Er det pK eller er det pH ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

pK er styrkeeksponenten som angiver om en syre/base er enten stært, middelstærk,svag, meget svag eller uhyre svag.
Defineret som: -log(Ks)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

stært = stærk

Svar #4
19. juni 2007 af vin-t-her (Slettet)

altså er det hvor vi snakker om koncentrationen af H30 og OH,hvor vi snakker om H3O * OH = 10^(-14), ? eller er jeg helt forkert på den??

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Det du snakker om er Kv.

Ks er syrens styrkekonsten og er defineret udfra følgende:

S + H2O -> B + H3O+

Ks= ([B]*[H3O+])/[S]

Svar #6
19. juni 2007 af vin-t-her (Slettet)

hmm okay, men når der står ([B]*[H3O+])/[S]?+
Kunne du give mig et eksempel på det.?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)

Ja fx.

HCl + H2O -> Cl- + H3O+

Ks= ([Cl-]*[H30+]/[HCl])

Hvis du så slår op i en tabel får du Ks til 1*10^7 M, og når du har den og to af de andre koncentrationer, kan man beregne den sidste.

Svar #8
19. juni 2007 af vin-t-her (Slettet)

okay, tak

Skriv et svar til: pK (syrer og baser)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.