Fysik

energi opg

22. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej
¨
derståri min opgat

man kan kører i bil op til denne bjergtop i 2860meters højde
en bil på 1300 kg bruger ca 7 literbenzin med en brændværdi på 30,8 MJ/L på at kører fra nice ved kysten optil bjerggtoppe

hvor stor en brøkdel i procent af benzinen er blevet brugt til løftearbejdet og hvor stor en brøkdel er blevet brugt til at overvinde gnidning luftmodstand

er det sådan

E=pot=mgh

1300*9,82*2860

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af mathon


E_pot = 1300kg*9,8m/s^2*2860m

E_forbrugt = 7L*30,8*10^6J/L

% løftearbejde = E_pot/E_forbrugt*100% =

Svar #2
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak for din hjælp

Skriv et svar til: energi opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.