Fysik

en lille fys. opg.

09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)
hej folkens

Bremseskiverne på en bil er af rustfrit stål. De vejer tilsammen 6,1kg. Ståls specifikke varmekapacitet er 0,51kJ/kg*grad. Bilen, som har massen 950kg bremses ned fra 120km/h til 50km/h.

spm: beregn temp.stigningen, som bremseskiverne opnår.

mit svar:
E(kin)=½*950*(19,44m/s)^2=179508,96kJ

temp.stign.=179508,96/(6,1*0,51)=57701,36 grader

dette svar er helt hene i vejret, hvad er det jeg gør forkert?

Håber I har løst til at hjælpe:)

takker på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2004 af riquelme (Slettet)

0.51 kJ = 51000 J

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2004 af riquelme (Slettet)

510 J even ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

den specifikke varmekapacitet er op i kJ/kg*K. Du skal huske at omregne til joule i stedet for kilo joule

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

too late....:|

Svar #5
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

jamen hvad med den kinetiske energi, skal den så også være i joule istedetfor kilojoule?

Svar #6
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

det passer desværre ikke, der er noget andet i vejen...

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

din kinetsike energio er ikke i kJ! den er i J.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

E(kin)=0,5*m*v^2
E(kin)=0,5*950kg*(19,44m/s)^2
E(kin)=179591j=179,59kJ

Svar #9
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

jamen alligevel siger facit noget andet...facit siger: 140 celcius grader

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

ahhh, jeg koger jo.
tabet i Ekin er,
E(kin)=E(kin)efter-E(kin)før
E(kin)=0,5*m*v2^2-0,5*m*v1^2
E(kin)=0,5*m(v2^2-v1^2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

Der skulle så stå
[DELTA]E(kin)=E(kin)efter-E(kin)før

Svar #12
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

Tak tak, sorry for making you upset.

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

upset? nej da, engageret er ordet:P

Svar #14
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok kan jeg hurtig spørge dig om noget andet siden du er engageret;)

Svar #15
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

en bold med massen 35g falder 1,7m mod et hårdt betongulv...

spm:
1-boldens fart før den rammer jorden

2-Når bolden rammer gulvet omdannes 15% af dens mekaniske energi til indre energi...hvor højt når bolden efter at have ramt gulvet?


mit svar:
1) 5,78 m/s

2)der er jeg lidt lost

håber du har lyst til at hjælpe yderligere...

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

1. den er rigtig

2. Når bolden rammer gulvet, er alt den potentielle energi omdannet til kinetisk energi, hvis man ser bort fra luftmodstanden. 15% af den kinetiske energi omdannes så til indre energi(gnidning/varme) . det vil altså sige når bolden hopper op far gulvet igen, er der forsvundet 15% af energien til varme

Svar #17
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

øhm... vil du ikke være sød og vise hvad du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. maj 2004 af Lurch (Slettet)

du ved hvor meget potentiel energi der omdannes til kinetisk energi. Det er så kun 85% af den energi der igen omsættes til kinetisk energi i det andet hop op fra gulvet.
Så bruger du,
E(pot)=m*g*h <=> E(pot)/(m*g)

Svar #19
09. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

takker

Skriv et svar til: en lille fys. opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.