Matematik
Diff. af en sammensat funktion:
21. august 2007 af
y06svale (Slettet)
Hej!
Jeg skal løse flg. ligning:
y=(3x+4)^5
jeg ville mene at den ligning differentieret ville gi'
y'=5(3x+4)^4
men min lommeregner siger det gir'
y'=15(3x+4)^4
men jeg forstår ikke hvor de 15 kommer fra
er der nogen der kan hjælpe??
på forhånd tak!!
Jeg skal løse flg. ligning:
y=(3x+4)^5
jeg ville mene at den ligning differentieret ville gi'
y'=5(3x+4)^4
men min lommeregner siger det gir'
y'=15(3x+4)^4
men jeg forstår ikke hvor de 15 kommer fra
er der nogen der kan hjælpe??
på forhånd tak!!
Svar #1
21. august 2007 af y06svale (Slettet)
og så fandt jeg fejlen.... doh...
havde glemt at gange med g'(x!!)
havde glemt at gange med g'(x!!)
Skriv et svar til: Diff. af en sammensat funktion:
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
