Matematik

funktion

22. august 2007 af protein30 (Slettet)
En funktion er givet ved f(x)=x^2, Bestem den gennemsnitlige tilværkst Delta f/ Delta x med udgangspunktet x0 og med x tilværkst delta x,


a) x0=15 og delta x=2 ?


Hvordan løser man opgaven ? vis mellemregningen tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af mathon


den gennemsnitlige funktionstilvækst


delta_y/delta_x = (f(x)-f(xo))/(x-x0)

beregn f(x) og f(xo) og indsæt f(x), f(xo), x og xo i ovenstående udtryk...

Svar #2
22. august 2007 af protein30 (Slettet)

ved ikke hvordan man udregner det desværre jeg ved bare at facit skal give 11 men jeg vil bare vide hvordan man gør ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2007 af mathon


du ved, at f(x) = x^2

hvad er så f(15)=15^2 = 225

og

delta_y/delta_x = (f(x)-f(xo))/delta_x = (f(x)-225)/2 = (x^2-225)/2 =

(1/2)x^2-112,5

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.