Kemi
Beregning af teoritiske udbytte
22. august 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej jeg skal beregne den teoretiske mængde af CO som vil blive dannet ved præmisserne længere nede. Jeg er i tvivl om jeg har gjort det rigtigt.
reaktionen:
FeO(s)+C(s)--> CO(g)+ Fe(s)
Jeg får at vide, at de ved et eksperiment blander 100g FeO og 50g C
Så det første jeg har gjort er, at beregne deres stofmængder:
n(FeO)=1,39mol
n(C)=4,16mol
Da reaktionsskemaets forhold fra den ene til den anden side er 1:1...er stofmængden af CO=1,39mol ,da FeO er den begrænsede reaktant på venstre side.
så udregner jeg massen af CO ved hjælp af m=M*n og jeg får:
m=38,93g
Håber nogen kan hjælpe hilsen anders
reaktionen:
FeO(s)+C(s)--> CO(g)+ Fe(s)
Jeg får at vide, at de ved et eksperiment blander 100g FeO og 50g C
Så det første jeg har gjort er, at beregne deres stofmængder:
n(FeO)=1,39mol
n(C)=4,16mol
Da reaktionsskemaets forhold fra den ene til den anden side er 1:1...er stofmængden af CO=1,39mol ,da FeO er den begrænsede reaktant på venstre side.
så udregner jeg massen af CO ved hjælp af m=M*n og jeg får:
m=38,93g
Håber nogen kan hjælpe hilsen anders
Svar #2
22. august 2007 af andersbm (Slettet)
Vil det så sige, at massen af den mængde C der er tilbage så er 50g-38,39g=11,61g ?
Svar #3
11. oktober 2010 af salido (Slettet)
Hej. jeg er også itvivl om denne opgave. Vil du ikke hjælpe mig med den?
Skriv et svar til: Beregning af teoritiske udbytte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
