Matematik

Stamfunktion gennem punkt

28. august 2007 af Levan charge (Slettet)
Hej

Jeg har fået opgaven:

En funktion er givet ved f(x)=3e^x+4

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet(0,2)

Er der nogle, der kan hjælpe mig med at løse opgaven ?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2007 af ibibib (Slettet)

Samtlige stamfunktioner er F(x)=3e^x+4x+c.
Bestem c så F(0)=2.

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Først finder du stamfunktionen til f(x) ved at integrere 3e^x+4.
Dette medfører en integrationskonstant, k, som i første omgang er ukendt.
Til slut bestemmes k ved at anvende informationen om at kurven for F(x) går igennem punktet (0,2) (en ligning med en ubekendt, nemlig k).

Håber det kan bruges ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Du finder stamfunktionen F(x) og husker k.
Dernæst skal der gælde om F(x), at F(0)=2. Derved fås den k-værdi, som hører til den stamfunktion, du skal finde.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2007 af peter lind

Jeg går ud fra at du kan finde en stamfunktion og at problemet er at den skal gå gennem punktet (0,2). Stamfunktionen er bestemt på nær en konstant altså af formen F(x)+C. Der skal så gælde at F(0)+C=2, hvilket bestemmer konstanten.

Skriv et svar til: Stamfunktion gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.