Matematik

Lille vektoropg.

30. august 2007 af Jensbojsen (Slettet)
Hvordan løser jeg følgende - ved ikke hvordan jeg skal gøre.

vektor c = s(a, vektor)+t(b,vektor)

Hvor det oplyses, at a, vektor = 1 -2
b, vektor = 2 4
c, vektor = -5 -22

Hvad gør jeg?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Og hvad skal du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

s*(1,-2)+t*(2,4)=(s+2t,-2s+4t)=c

Svar #3
30. august 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#2:

Kan du forklare hvorfor du gør det, er ikke helt med?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) man ganger en vektor med et tal ved at gange koordinaterne med tallet
2)man adderer to vektorer ved at addere komponenterne
3)resultatvektoren kalder vi c

det, du skal gøre nu, er at tegne to vektorer op i dit koordinatsystem og efterprøve reglerne, ellers lærer du det ikke.

Svar #5
30. august 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#4:

Okay tak, men jeg skal finde ud af hvad t og s er og det har du jo ikke hjulpet med?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du får 2 ligninger med 2 ubekendte
s+2t=-5
-2s+4t=-22

Svar #7
30. august 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#6:

Ja okay, hvordan gør jeg så det, altså er lige startet , så hvordan regner du så det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

gang den første ligning med 2 og læg dem sammen, så får du 6t=-27, og så kan du løse den nu.

Svar #9
30. august 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#8:

Så vidt jeg kan regne ud, hvis jeg ganger den først med to, giver det at jeg har 4s=-32

Svar #10
30. august 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#8:

Jeg får resultatet til t = 4 og s = -13 .

Er det korrekt?

Skriv et svar til: Lille vektoropg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.