Fysik
Kenetisk energi
03. september 2007 af
Majsen21 (Slettet)
Jeg har lavet et forsøg i fysik med et elastisk og et uelastisk stød. Forsøget gik ud på at man skulle tabe 2 bolde (den ene uelastisk og den anden elastisk) fra en højde på 1 meter. Nu skulle man så registrere hvor højt de hoppede op igen.
Elastisk:
Masse: 8,95g
Start højde: 1m
Hop højde: 51.2cm
Uelastisk:
Masse: 10,06 g
Start højde: 1m
Hop højde: 1cm
Nu skal jeg så finde kinetisk energi før og efter. Hvordan skal jeg gøre dette?
Jeg ved at ved et fuldstændigt elastisk stød må Qstød = Ekinefter – Ekinfør og Qstød må så være = 0. Men hvad gælder så ved det uelastisk? og kan jeg overhovedet bruge Qstød til noget i dette forsøg?
På forhånd tak
Elastisk:
Masse: 8,95g
Start højde: 1m
Hop højde: 51.2cm
Uelastisk:
Masse: 10,06 g
Start højde: 1m
Hop højde: 1cm
Nu skal jeg så finde kinetisk energi før og efter. Hvordan skal jeg gøre dette?
Jeg ved at ved et fuldstændigt elastisk stød må Qstød = Ekinefter – Ekinfør og Qstød må så være = 0. Men hvad gælder så ved det uelastisk? og kan jeg overhovedet bruge Qstød til noget i dette forsøg?
På forhånd tak
Skriv et svar til: Kenetisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
