Fysik

ellære Ohm, V, mase og temp

04. september 2007 af do-zap (Slettet)
min opg. er følgende:

en dypkoger med en elektrisk modstand på på 17 Ohm placeres i et messingkalorimeter med 200ml vand.
over resistoren lægges en spændingforskel på 12V
starttemperaturen er 19 grader

hvad er tempereaturen efter 5 min?


plz hjælp mig med hvordan jeg kan regne det ud!
tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Find den tilførte energi (E=P*t). E er energi, P er effekt (du skal også finde strømmen, når du har spændingen) og t er tiden.

Den tilførte energi anvendes til opvarmning af vand og kalorimeter. Hvis du negligere kalorimeterets varmekapacitet, bliver den tilførte energi E=Cp*m*deltaT, hvor Cp er vands specifikke varmefylde, m er massen af vand og deltaT er temperaturstigningen.

Svar #2
04. september 2007 af do-zap (Slettet)

tak!

hvordan finder jeg frem til effekten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af peter lind

P=u*i=u*(u/r)=u^2/r

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

P=U*I og du finder I med ohms lov

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2007 af mathon


...opsamling

(U^2/R)*t = m*c_p*(t2-t1), hvor kun t2 er ukendt,

når det tilføjes, at c_p = 4,186kJ/(kg*K) og vands massefylde er 1g/mL.

(brug afstemte enheder!!!)


Skriv et svar til: ellære Ohm, V, mase og temp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.