Biologi

stamopløsning spørgsmål.

05. september 2007 af noveau (Slettet)
beregn, hvor mange gram sucrose (molvægt 342) der skal anvendes til at lave 1 liter o,5 mol sucroseopløsning.

m=M*n. m=342g/mol * 0,5mol = 171 gram.. er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af mathon


...skrevet lidt anderledes:

1 liter 0,5 molær sucroseopløsning indeholder 1L*0,5mol/L = 0,5 mol

når molmassen er 342g/mol

er massen af 0,5 mol: 0,5mol*342g/mol = 171g

Skriv et svar til: stamopløsning spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.