Matematik

EN lille regnestykke?

09. september 2007 af Skat1 (Slettet)
sæt mest muligt uden for parentes:
Forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre her?
-9xb+6a =

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

3

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2007 af Alkymisten (Slettet)

Du faktoriserer:

3(-3xb)+(2a)!

Når du gnager ind i parentes får du: -9xb+6a!


Altså er svaret 3!

Svar #3
09. september 2007 af Skat1 (Slettet)

hvad 3 ?
Det skal give= -3(3xb-2a)
ved ikke hvad mellem regningen er til den?.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Svaret er ikke 3. Men du kan sætte 3 udenfor en parentes. Du kan ikke sætte andet udenfor.

Svar #5
09. september 2007 af Skat1 (Slettet)

ja men hvordan får du -3(3xb-2a)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvad får du når du sætter 3 eller evt. -3 udenfor en parentes?

Svar #7
09. september 2007 af Skat1 (Slettet)

altså:
3(-9xb+6a)= -3(3xb-2a)
korrekt eller?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Helt korrekt er
-9xb+6a = -3(3xb-2a).
Det skal jo passe når du ganger -3 ind i parentesen.

Svar #9
09. september 2007 af Skat1 (Slettet)

nåh, i get it know..
Så vil det sige det her også er rigtigt:
3c^2 - 12ca = 3c(c-4a)
24bc-6c^2d =6c(4b-cd)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Skriv et svar til: EN lille regnestykke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.