Matematik

hjælp til en opgave

10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s(meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t(sekunder), er givet ved

s(t) = 5*t^½

Bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2 m/s.

Hvad skal jeg gøre her? Skal jeg til at finde ud af hvad t er først?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen s '(t)=2

Svar #2
10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)

Okay. har lige prøvet men kan ikke rigtig. Har regnet det ud vha. lommeregneren og det giver:

5/2*kvdrt(t)

Men jeg skal helst kunne gøre det uden hjælpemidler.

Kan bare ikke se hvorfor det lige pludselig bliver til 2*kvdrt(t) ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

s(t) = 5·t^½
s '(t)=2,5·t^(-½)=2,5/kvrod(t)

Svar #4
10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)

Er du sikker på at det giver det?

Svar #5
10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)

giver det så ikke 5/2*kvdr(t) = 2?

hvis jeg så skal løse denne her ^^, hvordan kommer jeg så af med kvdr(t) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

5/2*kvdr(t) = 2
5 = 2·2·kvrod(t)
5/4 = kvrod(t)
osv

Svar #7
10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)

okay tak.. har fundet ud af det. har fået t = 25/16.

Jeg er ik færdig nu vel? Hvad skal jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er svaret. t=25/16.

Svar #9
10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)

nårh okay.. var det bare det? Så jeg skal ikke sætte t ind på funktionen
s(t) = 5*t^½ ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvorfor skulle du det? Er du blevet spurgt om hvor langt partiklen har bevæget sig når hastigheden er 2 m/s?

Svar #11
10. september 2007 af Cille-muus (Slettet)

lige en sidste ting.. hvordan får man her kvdrt(t) væk? --> 5/4=kvdrt(t)

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

5²/4²=t

Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.